Gelukkig NU!

 

 

Nou, het is weer zover! Het nieuwe jaar is weer begonnen. En dan bij deze: Ik wens je een fantastisch 2020.

 

Niets dan alle goeds, minder stress, meer energie , mooie dingen op je pad, alle geluk voor jou en iedereen die je lief hebt. 

 

 

 

Ik kwam deze tegen op mijn Facebook tijdlijn en ik vond ‘m briljant. Ik heb namelijk echt niks met goeie voornemens. Als ik iets anders wil, En ik wil het echt, dan doe ik dat nu. En niet na een bepaalde datum. 

Doelen stellen of wensen uitspreken vind ik wel heel fijn. Iets uitschrijven of lekker een moodboard knutselen maakt dingen soms helder. Hoe ik het wil, wat ik wil. Maar dat mag ook in april hoor. 

 

Wat zijn jouw wensen? Jouw doelen? 

 

 

 

Vandaag voor jou 4 super tips waarmee je aan de slag kunt zodat je straks in 2021 ook echt ziet wat er is gebeurd:

 

1. Kies:

Bedenk maximaal 4 doelen die je wilt bereiken. Geen 20 dingen die je anders wilt. Twee mag ook. Je weet niet goed waar je moet beginnen als je er 20 hebt. Schrijf ze op en plak ze op je WC deur.

 

2. Maak concrete doelen 

Dus niet “ik ga minder snoepen en meer sporten dit jaar” maar “ik eet vanaf nu de komende 3 weken geen korrel suiker meer. Dan evalueer ik hoe ik dat heb gevonden en maak ik een beslissing voor de komende 3 weken”.

Ander voorbeeld: “Ik maak me niet meer druk om dat andere van mij vinden”. Natuurlijk ga je je daar druk om maken. Maar het gaat erom wat je er daarna mee gaat doen.

Dan kun je dus als doel stellen. “Als ik merk dat ik me druk maak over wat anderen van mij vinden, dan trek ik me even terug. Doe mijn affirmaties en een aardingsoefening.” 

 

Deel je met me hoe je jouw doel mooi concreet maakt??

 

3. Zet er een tijd aan vast.

Waar ben je over een maand met je doelen, over een half jaar. Wat wil je dan precies hebben bereikt?

Heb je een beladen doel?. Iets van bijvoorbeeld 10 kg kwijtraken? Neem dan echt mini stapjes. Werk een plan uit. Zorg dat je je doel in kleine stukjes maakt (en eet geen rauwkost maar soep). 

 

 

4. Maak elke avond een planning voor de volgende dag. 

En heel eerlijk gezegd kwam ik mezelf nogal tegen hier vannacht. Vraagt mijn schatje of ik kan helpen het huis van zijn vader leeg te halen. Ik: “ja hoor, tuurlijk.” En om 1 uur werd ik wakker met een complete to do list in mijn hoofd…… Die ik een uur later nog steeds niet los kon laten. Toen heb ik ‘m midden in de nacht naar hem geappt. Met de mededeling dat die lijst even eerst moet.

 

Als het een beetje stressvol en druk is in huize Barens (en, ja dat is al een tijde zo..) dan moet ik mijn eigen agenda even eerst zetten. Dus vanavond maak ik eerst even mijn lijstje voor morgen. 

 

 

 

 

Succes!!

 

 

 

Beetje hulp nodig om je doelen concreet te maken???

Neem contact op en we kijken samen wat ik oor jou kan doen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0