7 tips voor een top herfst.

 

 

Hoera het is nu echt herfst!
Dat was het natuurlijk al lang, maar daar merkte je helemaal niks van. Oké, eerlijkheid gebied te zeggen dat ik het de laatste dagen wel HEEL KOUD vond, en ook zo ineens. Maar vallende blaadjes, wind en kaarsjes aan bij het avondeten. Jaaaaaah, daar word ik blij van.

 

 

 

 

Ik hou sowieso erg van de seizoenen.
Ik ben  gelukkig als er weer een verandering van het weer komt. En ik heb genoten van de lange zomer maar het werd echt weer tijd voor een overgang naar binnen. Ik zou niet gelukkig zijn als ik altijd op een tropisch eiland zou wonen.

 

De meeste mensen trekken intuïtief al meer naar binnen als de herfst eraan komt.
De natuur trekt zich terug en dat hoor jij ook te doen. En net als de blaadjes die van de bomen vallen is het ook de bedoeling dat jij dingen los gaat laten. Denk er eens over na wat je niet meer nodig hebt. Het is de tijd om negatieve dingen in je leven te laten gaan. Wat kun jij niet meer gebruiken in je leven ….

 

Het element van volgens de Chinese geneeskunde bij de herfst hoort is het Metaal element.
En daar horen de Long en de Dikke Darm bij. Tja, en wat moet je met die informatie? Nou niks, maar ik vind dat leuk om te vertellen. En zo worden de tips die ik ja zo ga geven een beetje duidelijker!!

 

 

Want ik geef je graag wat tips om heerlijk de herfst door te komen:
ik weet heus wel dat niet iedereen zo enthousiast staat te springen zoals ik….

 

 

Tip 1:
Doe een sjaal om.
En dat doe je vast al als het echt koud is buiten. Maar ik ga je nog een paar goeie redenen geven. Als je grieperig bent, merk je dat het eerste aan een stijve nek en schouders. Dat is waar de meridianen het meest aan de oppervlakte liggen. Dus als je dit goed warm houdt, heb je minder kans Dat je ziek wordt.

 

 

De Long, die bij de herfst hoort, is het orgaan het enige interne contact heeft met de buitenwereld. Door de ademhaling dus. Daarmee is het de eerste verdedigingslinie met alles wat je ziek kunt maken. Dus als het weer omslaat en het wordt koud en winderig, dan is dit orgaan extra kwetsbaar. 

 

 

Tip 2:
Masseer Long-7

Het 7de punt op de Long Meridiaan is een van de sterkste punten om de long te versterken. Het versterkt de long in het spreiden en dalen van vloeistoffen, dus wordt gebruikt bij hoesten, kortademigheid en bij een verstopte neus.

 

En verder ga ik niet voor je opschrijven hoe je die kunt vinden, dat laat ik je liever even zien in de video hieronder

.

 

 

Tip 3:
Zorg dat je warm blijft.

Net een regenbui over je heen gehad? Snel omkleden en weer warm worden. Haal je pantoffels maar weer uit de kast of koop een paar lekkere dikke wollen sokken. Zorg er ook voor dat je onderrug goed warm blijft. Daar huist je levensenergie.

 

 

Tip 4:
Eet verwarmende voeding

Is je spijsvertering gezond, dan is je weerstand ook veel groter. Je spijsvertering houdt van warm en gaar eten. Dus lekker aan de soep en stoofpotjes. En laat de rauwkost liggen. Snuffel eens rond op internet naar nieuwe recepten voor je pompoen, zoete aardappel of ander knollen.

 

 

Tip 5:
Doe het eens wat rustiger aan.

Zoals ik al zei, hoort bij het herfst dat je wat meer naar binnen keert. Luister naar jezelf. Je hoeft namelijk niet 3 dingen te plannen in het weekend, je mag eens wat vaker met een boek op de bank. En geniet ook van de rust die je jezelf gunt.

 

 

Tip 6:
Slaap

Die hoort natuurlijk een beetje bij de vorige tip. Gun jezelf wat extra slaap. Het hoort bij dit seizoen. Kruip lekker wat eerder onder de wol. Uit met die tv. En als je je pantoffeltjes aanhoudt, zul je ook makkelijker in slaap vallen.

 

 

Tip 7:
Laat los

Ik noemde ‘m al eerder. Maar de herfst is echt het seizoen waarin je terugkijkt op wat je hebt gedaan in de actieve zomer. Kijk naar wat je hebt bereikt. Wat goed ging, wat beter kan.  En wat je los mag laten.

 

 

 

 

Veel succes

Linda

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0