Waar is Wonder Woman?

 

 

“Andere vrouwen kunnen dat toch ook prima. 

Die werken soms meer dan ik, kom ik aan met mijn baantje van een paar uur per week en het huishouden en de kinderen. Het is toch niet normaal, dat iedereen dat wel kan en ik niet.”  Ze was zo moe, ze had de hulp aan de bieb op de school van haar zoontjes al opgezegd, sporten deed ze al lang niet meer. Het huis poetsen wel, want dat stond hoog op haar lijstje van dingen die ze belangrijk vond.

En ze maakte zich zorgen, want de laatste tijd leek het wel of ze aankwam van een glas water. Terwijl ze vaak vergat te eten, omdat het huis eerst schoon moest.

 

 

En we weten het allemaal he …… .
Wat je ziet aan de buitenkant van mensen, is vaak het mooie laagje. En dan bedoel ik niet eens de mensen die hun best doen om zich beter voor te doen. Ik bedoel gewoon jij en ik. Want als ik jou op straat tegen kom, ga je ook niet meteen vertellen over je zorgen waar je die nacht van hebt wakker gelegen. Dan zeg je ook: “goed hoor.” Als ik vraag hoe het met je gaat. Dat heeft niks te maken met jezelf beter voordoen als je bent.

 

 

Jij weet ook niet hoeveel zorgen ik me heb gemaakt.
Over het eerste vriendje van mijn puber dochter die zo dwingend was, dat het eng werd. Nachten van wakker gelegen, en zooo blij dat het uit is. Jij weet ook niet dat ik in mijn bed lig te huilen als mijn jongste verteld dat ze vaak moet huilen als ze terug fietst van school omdat er weer iets is gebeurd. Dat ik stik jaloers ben op mensen met een geordend en opgeruimd huis.

 

 

Even een slecht bewaart geheim……
Ik heb mijn praktijk op de eerste verdieping van onze drive-in woning. Dat betekent dat je door mijn huis heen moet. Nou, ik werd er niet gezelliger op, kan ik je zeggen. Na een jaar lang chagrijnig commando’s geven aan iedereen hier in huis om er voor te zorgen dat ook de woonkamer netjes was. Echt niet te doen gewoon. Dus nu heb ik een groot gordijn. 

 

 

 

 

En NEE,

je mag er niet achter kijken als je komt. Hierachter ligt het ware karakter van de familie Barens. Zucht….

 

 

 

En weet je, ik denk dat iedereen wakker ligt,

zich zorgen maakt om van alles en nog wat. Maar dat zie je niet aan de buitenkant. Dat zijn niet de gesprekken op het schoolplein. Niet omdat ik vind dat niemand dat mag weten. Maar, tja, je hebt een kort gesprek, je vraagt er niet naar, we hebben het over het weer, enzovoort. 

 

 

Kristina Kuzmic verwoord het briljant, al zeg ik het zelf.

 

 

Dus wees niet zo streng voor jezelf.
Ik geloof er niet in dat er mensen zijn die alles helemaal op orde hebben. Er is altijd wel iets om je zorgen over te maken. Dat het zo lijkt dat andere moeder het makkelijker doet, dat komt omdat jij dat zo voor jezelf invult. Omdat jij nooit verder hebt gevraagd. Dat is niet iets wat zo IS. Niemand doet het altijd goed, al doe je nog zo je best. En dat is prima.

 

Vind jij dat ook prima?
Als je veel piekert heb je misschien wel een Qi tekort. Piekeren en je spijsvertering zijn aan elkaar gekoppeld in de Chinese geneeskunde. Dus even kort gezegd: als je niet goed voor jezelf zorgt (niet goed eet, niet jezelf genoeg op nummer 1 zet) dan ga je op den duur aankomen van “een glas water”….  Wil jij inzicht in jou leef en voedingspatroon.  Neem even contact op!

 

 

 

Liefs,

Linda

Reactie schrijven

Commentaren: 0