Ben je klaar voor een beetje weerstand?

 

 

Zo, en hoe is het met jou goede voornemens?
Er is niet echt iets veranderd he…. Er is geen nieuwe jij op 1 januari en er zijn geen nieuwe kansen. Ja, eigenlijk zijn er altijd nieuwe kansen, dus of het nu 1 januari is of niet.

 

 

 

Ik zag alle foldertjes al weer vol staan met allerlei fitness dingen en dieet pillen en nog meer spullen voor een nieuwe start. Het probleem, of het dingetje, net hoe je het noemen wil, als je een nieuwe start wil maken is dat het moeilijk is. 

 

 

Het is niet moeilijk
om te zeggen: “ik wil meer energie dus ik kan meer sporten en ik ga op tijd naar mijn bed en gezonder eten.” Nu gaat het echt anders worden.

 

 

 

Het is wel moeilijk
om te zeggen: ”ik ga niet meer gezellig netfixen met mijn schatje elke avond op de bank, ik ga nee zeggen tegen elk gebakje op mijn werk en ook als het regent ga ik elke dag een half uurtje wandelen.” 

 

 

 

Snap je waar ik heen wil?
Het is gemakkelijk om te zeggen dat het negatieve wat je had, dat je dat niet meer wil. Het is NIET makkelijk is om te zeggen dat het positieve dat je uit die gewoonte haalde, dat je dat ook niet meer wil. Het roept weerstand op. Want DAT wil je niet opgeven.

 

 

Nieuwe gewoontes kosten tijd.
En als je ze in kleine stukjes doet, als je kleine stapjes neemt, lukt het je wel.

 

 

Nieuwe gewoontes geven weerstand.
Alles in je roept dat je het niet wilt, of niet kan. En er komen 1000 excuses naar boven

 

 

 

Dus mijn vraag is:
Als je leven nog zo is over 10, 20 jaar, precies zoals dat nu is. Is dat oké voor jou? Is dat genoeg? Is dat alles wat je er uit zou willen halen? Of ben je klaar voor een beetje weerstand…..

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0