Waarom is gezond eten zo duur?

 

 

“Waarom is gezond eten zo duur?”
Dat vroeg ze. En ik moest daar even over nadenken. Want is dat wel zo? Ja, ze ging zelf soep maken.  Van een (dure) bouillon die ik had aangeraden en van verse groenten. Ik had zelf het idee dat het juist heel goedkoop eten was. Want ik gebruik voor de soep de restjes van gisteren, wat in de reclame is of die slappe wortels die niet meer echt lekker zijn als je ze gewoon eet. En ik maak een grote voorraad zodat ik ook nog 3 keer lunch (of ontbijt) in huis heb.

 

 

O dat bedoelde ze!
Ze vond het duur in vergelijking met een blik uit de supermarkt! Het duurde echt even doordat ik dat door had. Ja, sorry…… Soms ben je zelf al zo lang met dingen bezig dat je denkt dat iedereen dat normaal vindt.  Er staat hier nog zo’n ding achterin de voorraadkast en mijn schatje is nog in de waan dat we die nog ooit gaan opeten, hahahaha.

 

 

 

 

Maar toch, die vraag bleef wel hangen.
Want wat is dan duur als het om je gezondheid gaat. Ik zal je eerlijk zeggen dat ik het nog nooit heb vergeleken. En, wees eerlijk, het IS toch ook niet te vergelijken. Waarschijnlijk kost het meer geld als je zelf alle groenten koopt als je het vergelijkt met een kant en klaar blik. Maar wat zit daar in dan? In mijn soep weet ik dat precies. Maar, euh, eigenlijk denk ik niet dat het om het geld gaat…..

 

 

Wat betekent eten voor jou?
En misschien is dat wel de echte vraag die ze stelde. Want eten betekent voor mij  blijkbaar iets anders dan voor haar.  Voor mij betekent eten:  zorgen dat ik gezond blijf. En genieten van iets wat ik heb klaargemaakt. En dat zal het voor haar ook wel niet betekenen. Wat is er nou belangrijker dan je gezondheid …..

 

 

Dus wanneer is eten dan duur?
Als je gezondheid achteruit gaat, ja, dan vind ik het duur. Als het me op den duur mijn energie kost, dat vind duur. Als ik ga snauwen tegen mijn meisjes omdat ik eigenlijk te moe ben, dat vind ik duur. Voor mij was de gedachte dat is moe en futloos zou blijven voor de rest van mijn leven een prijs die ik niet wilde betalen.

 

 

 

Wat betekent eten voor jou??

Reactie schrijven

Commentaren: 0