Lekker kauwen!

 

 

Hoe goed kauw jij?
En als je vaak moe bent of weinig energie hebt, dan is het slim om je spijsvertering een handje te helpen. Zodat je energie ergens anders heen kan gaan om je gezondheid op te bouwen. Een hele simpele tip is dat je beter kunt kauwen. Als je niet genoeg kauwt, kun je niet alle energie uit je voeding halen. Om de simpele reden dat je buik tenslotte geen tanden heeft.

 

 

Welke prioriteiten heb jij?
Je hebt gewoon maar een bepaalde voorraad energie en persoonlijk steek ik die liever in iets leuks doen met mijn meiden als in het verteren van niet gekauwde etensresten. Het is maar waar je prioriteiten liggen he. Daarbij heb je natuurlijk tijd besteed aan het koken, geld besteed aan de ingrediënten en je resultaat is dan (om het even bot te zeggen) dure poep. Want, zoals ik al zei, je buik heeft geen tanden en het komt er gewoon weer uit zoals het erin ging.

Als je goed kauwt kun je alle voedingsstoffen gebruiken zonder dat het je energie kost. En dan kun je je energie niveau dus weer gaan opbouwen. 

 

 

 

 

Wat de Chinezen natuurlijk al eeuwen weten….
dat is ook Westers uit te leggen. Als je goed kauwt, maak je meer speeksel aan. En het speeksel helpt je om meer te de vertering om beter te verteren. Ook zitten er enzymen in die ervoor zorgen dat je meer kan proeven. Hert slijm wat erin zit zorgt ervoor dat je gemakkelijk door kunt slikken . Daarom hoef je dus ook niet te drinken bij je maaltijd. Als je denkt dat dat bij jou wel zo is. Tja, dan kauw je dus gewoon niet goed genoeg.

 

Hieronder een video waarin uitgelegd wordt waarom het "Westers" gezien een goed idee is om goed te kauwen:

 

 

 

Maar moet je nou gaan tellen?
Dat lijkt me niet bevorderlijk voor een gezellige maaltijd… Wat je bijvoorbeeld kunt doen is gewoon kauwen zoals je gewend bent. En dan doe je er nog 5 keer bij. Op deze manier ben je ook nog bewuster met je eten bezig.

 

 

 

Nog een bonus voordeel als je goed kauwt….

Botten worden sterker als je ze veel gebruikt. Dus je tanden en je kaakbeen wordt ook nog versterkt. 

 

 

Wil je nu echt aan de slag om je energie op te bouwen. En onder begeleiding? Neem dan even contact op.

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0