Zo ben ik nu eenmaal

 

 

 

Ik hoor 'm regelmatig en in allerlei vormen...

 

 

"Ik hou niet van plannen, want ik hou niet van structuur. Zo ben ik nou eenmaal",

terwijl ik weet dat regelmaat en structuur je veel rust gaat brengen. Terwijl je bij mij komt omdat het niet goed met je gaat en je weet dat ik je kan helpen.

 

Verandering is moeilijk,

maar je moet het wel willen. Smoesjes zijn makkelijk en zo zit echt ieder mens in elkaar.

 

Ik ook hoor, jaren lang heb ik mezelf voor de gek gehouden. Want verandering is eng. Dan gaan er dingen die je gewent bent, veranderen en dat is onvoorspelbaar.

 

 

Maar ik was altijd moe en gestrest. 

Ik had het zelf soms niet eens zo door. Maar meestal was het zo erg dat ik 's ochtends niet kon wachten tot de avond weer zou beginnen. Vaak zo erg dat ik een blikje red bull moest drinken om de middag maar door te komen. Zo erg dat ik liep te snauwen tegen mijn meiden.

 

 

Tot ik er zo klaar mee was.

Op papier was mijn leven echt leuk hoor, maar ik vond er niks aan....... 

 

 

 

 

En ik wist dat ik het in mijn voeding moest zoeken.

Ik zag ik  het in mijn praktijk ook meteen als iemand haar voeding aanpaste. En ik ben ook niet achterlijk. Dat blikje red Bull, zo’n bak cafeïne…. Ik wist ook wel dat dat symptoom bestrijding was. En dat ik daar niet eeuwig mee weg zou komen.

 

 

Maar ik wist ook echt heel zeker dat ik niet wilde blijven waar ik op dat moment was.

Het was gewoon tijd om weer onvoorwaardelijk van mezelf te houden. Wat er ook zou gebeuren. Ik heb het stapje voor stapje gedaan. Want dat is de enige manier om grote veranderingen blijvend aan te pakken.

 

 

Ik hou erg van lekker eten,

ik hou van koken (maar niet te ingewikkeld, want ik ben een praktisch mens). Mijn hart maakt een sprongetje als ik erover praat. Het roer moest om, want zoals mijn leven toen voelde, zo wilde ik het echt niet langer meer. Ik ben gaan mediteren, mij intuïtief gaan ontwikkelen. En de kennis van de Chinese geneeskunde gaan gebruiken die ik had.

 

 

Ging dat makkelijk en vanzelf? Nee, natuurlijk niet.

 

Maar waar een wil is, is ook een weg. Excuses zijn altijd te bedenken en ook de makkelijke en langdurige weg. De keuze is aan jou.....

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0