Hersenen in je buik

 

 

Een aantal maanden geleden zit ze bij mij in de praktijk.

Ze weet wat ik doe, wat ik vrouwen leer. Maar ze geeft aan dat ze eigenlijk alleen beter met stress om zou willen gaan. Haar 2 kinderen rollen naar de pubertijd, dat geeft nog meer spanning. Haar bloeddruk is te hoog, maar de dokter kan geen oorzaak vinden. Dus het zal wel stress zijn, denk ze.

 

 

Stress is meestal wel een factor

die ervoor zorgt dat je bloeddruk omhoog gaat, maar er zijn ook heel veel voedingsmiddelen die je dan kunnen helpen. En dus niet alleen met je bloeddruk maar ook met de manier waarop met je met stress omgaat.  Want je 2de brein zit in je buik…..

 

 

De belangrijkste beslissingen maak je met je onderbuik gevoel.

Als je  echt belangrijkste beslissingen moet kamen, ga je niet alles rationeel afwegen, maar WEET je wat het juiste is om te doen.

 

 

Nee, je darmen helpen je niet

bij het helpen van het formuleren van gedachtes over religie en dichtkunst, maar je darmen communiceren wel met je hersenen. Dat gaat via de Nervus Vagus, een zenuw die vanuit de darm naar de hersenen loopt. En dat verklaard westers gezien waarom emoties zo sterk verbonden zijn met je spijsvertering. Waarom je pijn in je buik kunt hebben van angst. Of juist vlinders kan voelen van blijdschap.

In de prachtige video hieronder zie je hoe het werkt. 

 

 

In de Chinese geneeskunde is dit (ja natuurlijk….) allang bekend.

En worden emoties nooit losgekoppeld van klachten. Wat zoveel betekent dat als je veel snoept, dat je dan last gaat krijgen van spijsverteringsklachten, dat je dan steeds meer gaat piekeren en je dan moe wordt en traag. En wat dan dus ook betekend dat als je veel piekert en bijvoorbeeld een tijd veel stress op je bordje krijgt, je meer trek krijgt in zoet, moe wordt en spijsverteringsklachten gaat krijgen.

 

 

Wordt het tijd om aan de slag te gaan.

Wil je ook wel iets aan de manier waarop jij met stress opgaat doen.  Iets structureels, want je gelooft niet in tijdelijke oplossingen.

 

 

Misschien snap je heus wel dat het niet vanzelf beter wordt.

 

Zie jij door de dieet bomen het bos niet meer?

 

Neem je dan even contact op?

 

Liefs 

Linda

Reactie schrijven

Commentaren: 0